Marchew w bułce tartej

4.5 (186 ocen)

  • 30 min

Doskonały dodatek do obiadu.

  • 30 min

Składniki:


  • 4-5 marchewek średniej wielkości
    2 ząbki czosnku
    bułka tarta
    3 łyżki masła
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Marchew w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obrałem i pokroiłem w plasterki. Ugotowałem al dente w lekko osolonej wodzie i osączyłem. W rondelku roztopiłem masło ,wrzuciłem marchew i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodałem bułkę tartą i smażyłem aż bułka nabrała złotego koloru. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować