MARCEPANOWE KARTOFELKI

5 (184 ocen)

Wspomnienie z dzieciństwa i marcepanowe kartofelki

Składniki:

  • Składniki (mi wyszło 20 pralinek):
    200 gram zmielonych migdałów bez skórki
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 aromat migdałowy
    1/4 szklanki amaretto
    2 -3 łyżki dobrej jakości kakao
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Pralinki

Marcepanowe kartofelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonych migdałów dodajemy cukier puder,
    aromat migdałowy i amaretto.
    Łączymy składniki aby uzyskać jednolitą masę.
    Odrywamy małe kawałki, kształtujemy w dłoniach kuleczki.
    Wkładamy do lodówki na 30 minut aby masa migdałowa się związała.
    Przed podaniem obtaczamy delikatnie w kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marcepan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować