Marynowane smażone pieczarki w zalewie

4.47 (164 ocen)

  • 50 min

Po prostu świetne!

  • 50 min

Składniki:

  • 25 sztuk pieczarek
    3 jajka
    Bułka tarta

    Zalewa octowa:
    Ok. 2 l. wody
    ¾ szkl octu
    3 łyżki cukru
    1 łyżka soli
    2 duże cebule
    3 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.47 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Marynowane smażone pieczarki w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić. Panierować w jajku i bułce. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Wystudzić. Przełożyć do dużego słoja.
  • 2. Zalewa octowa:Cebulę obrać i pokroić w piórka. Wszystkie składniki zalewy gotować razem do momentu aż cebula zmięknie. Gorącą zalewą zalać pieczarki. Zakręcić. Najlepsze są na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować