Marynowane podpinki

4.42 (171 ocen)

Doskonałe na każdą okazje.

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 kg podpinek,
    • 1 cebula,
    • Ziele angielskie (1-2 na słoiczek),
    • Liść laurowy (po jednym do słoiczka),
    • Gorczyca (po kilka ziarenek do każdego słoiczka),
    Zalewa:
    • 2,5 szklanki wody,
    • 1 szklanka octu 10%,
    • 1 łyżeczka cukru,
    • 1 łyżeczka soli.
Wystaw ocenę:

4.42 (171 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane podpinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowane podpinki 1. Podpinki myjemy i podgotowujemy w lekko osolonej wodzie ok. 20-30 min. Odcedzamy.
    Składniki na zalewę gotujemy.
    Do słoiczków wkładamy 1-2 plastry cebuli, odcedzone podpinki, 1-2 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy oraz kilka ziarenek gorczycy. Wszystko zalewany gorąca zalewą. Zakręcamy słoiczki i pasteryzujemy ok. 20-25 minut. Zagotowane słoiczki odwracamy do góry dnem i pozostawiamy tak do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować