marynowane patisony faszerowane sałatką z makaronem

0 (0 ocen)

  • 60 min

szybka przekąska na jeden kęs

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu gwiazdki,
    200 g szynki konserwowej (miałam taką w plasterkach)
    200 g sera żółtego (najlepiej jakiegoś ostrego)
    1 słoiczek selera konserwowego,
    1 puszka kukurydzy
    1 słoik konserwowych patisonów
    majonez wg uznania (ja dodaję sporo)
    sól i pieprz

Marynowane patisony faszerowane sałatką z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i zostawiamy do wystygnięcia patisony wydrążamy,
  • 2. miąższ kroimy w kostkę, ser i szynkę kroimy w kostkę, selera i kukurydzę odcedzamy z zalewy wszystkie składniki dokładnie mieszamy z majonezem, w razie potrzeby doprawiamy,
  • patisony nadziewane sałatką 3. sałatką nadziewamy wydrążone patisonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy