Marynowana w przyprawie do ryb flądra z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.przyprawę do ryb dobrze wymieszać z sokiem z jednej dużej cytryny wyciśniętym
2.kupiłam świeżą flądrę od rybaków i poprosiłam o usunięcie czarnej skóry, biała została......jak masz wprawę to można samemu usunąć skórę nożem ostrym do filetowania...... flądry oczyściłam z wnętrzności - usunęłam głowy, nożyczkami odcięłam płetwy, ogon i dobrze opłukałam.... do marynaty dać flądry i dobrze je natrzeć, do lodówki na 3-4 godziny schować
3.obsypane mąką flądry kłaść na gorącym oleju białą skórą
4.smażyć flądry z każdej strony na rumiano
5.odkładać na ręcznik papierowy
Porady
flądry zawsze kupuję średniej wielkości, duże flądry bywają gorzkie
Komentarze