Maliny w cukrze

4.5 (142 ocen)

  • 25 min

Przepyszne do budyniu, czy herbatki w zimowe wieczory

  • 25 min

Składniki:

  • świeże maliny
    Na słoik 350 ml:
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Maliny w cukrze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoiki wyparzamy. Do każdego wkładamy maliny, zasypujemy cukrem i wlewamy łyżeczkę cytryny. Słoiki zakręcamy. Wkładamy do garnka z zimną wodą, wyłożonego ściereczką i gotujemy ok. 15 minut. Wyjmujemy i odwracamy do góry dnem, żeby dobrze się zamknęły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować