Malinowy przekładaniec

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Smaczne ciasto na różne okazje

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt
    - 6 jajek
    - 1 szklanka cukru
    - 1/2 szklanki mąki zwykłej
    - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 łyżki oleju

    Masa malinowa
    225 g malin mrożonych
    60 g cukru pudru
    1 łyżka żelatyny
    4 łyżeczki cukru
    4 łyżeczki mąki
    250 ml mleka
    2 żółtka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Malinowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt Białka ubić na pianę utrwalić cukrem następnie dodać żółtka. Gdy wszystko się połączy dodać olej a następnie przesiane obydwie mąki z proszkiem i kakao całość delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w temp.180.Po upieczeniu przekroić na dwa placki.
  • Malinowy przekładaniec 2. Krem malinowy Posypać 225 g mrożonych malin 60 g cukru pudru. Pozostawić, aby rozmarzły. Odcedzić 125 ml soku. W rondlu wymieszać 1 łyżkę żelatyny, 4 łyżeczki cukru i 4 łyżeczki mąki. Ubić 2 żółtka z 250 ml mleka i sokiem malinowym. Dodać do masy żelatynowej. Odstawić na 1 min. Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż masa zgęstnieje. Zestawić z ognia. Wymieszać z malinami. Ostudzić, następnie przykryć i wstawić do lodówki. Chłodzić, aż masa upuszczona z łyżeczki będzie się lekko uwypuklać. Od czasu do czasu mieszać. Ubić 150 ml śmietanki. Wymieszać delikatnie z kremem. Wstawić do lodówki na ok 20 min, aby masa zgęstniała i była odpowiednia do smarowania.
  • 3.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Maliny Masa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować