Malinowe naleśniki posypane czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól,wbić jajka, wlać mleko, wodę i olej. Wszystko zmiksować, dołożyć maliny (zostawić kilka do dekoracji) i dalej ubijać aż powstanie gładka masa. Odstawić na pół godziny.
2.Rozgrzać patelnię, wlewać ciasto i smażyć cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. Na środek każdego naleśnika nakładać po łyżce serka wymieszanego z mascarpone, rozsmarować i posypać startą czekoladą. Dowolnie zawijać. Tak postąpić z pozostałymi naleśnikami.
3.Zawinięte naleśniki ułożyć na talerzu, polać serkiem, udekorować malinami i posypać wierzch startą czekoladą.
Porady
jeśli naleśniki będzie trudno odwrócić na drugą stronę, należy smażyć mniejsze placki
Komentarze