Malinowe z cytrynką na jogurcie

0 (0 ocen)

Pyszne ciasto o konsystencji babki, na bazie jogurtu, z dodatkiem malin i cytrynowej nutki.

Składniki:

  • 30 dag mąki pszennej,
    15 dag cukru,
    300g jogurtu naturalnego,
    2 jajka,
    2 łyżki soku z cytryny,
    skórka otarta z 1 cytryny,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    łyżeczka sody oczyszczonej,
    1/2 łyżeczki aromatu śmietankowego,
    4 łyżki margaryny Palmy z murzynkiem,
    20 dag malin.

Malinowe z cytrynką na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę stopić, przestudzić. Jogurt zmieszać z sokiem i skórką z cytryny. Wbić jajka, wlać margarynę oraz aromat. Sypkie produkty osobno połączyć, delikatnie wymieszać z malinami. Połączyć obie masy. Piec ok. godz. w temp. 160st. Ostudzić, podawać posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy