Malinowa rozkosz

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Doskonałe połączenie słodkiego i delikatnego mascarpone z kwaśnymi malinami.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 70g herbatników;

    150g białej czekolady;

    330ml śmietany kremówki 30%;

    250g mascarpone;

    400g malin;

    2 łyżeczki żelatyny (opcjonalnie galaretkę malinową);

    2 łyżeczki cukru pudru;
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno

Malinowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki rozdrobnić, np. za pomocą wałka do ciasta i wsypać na dno pucharków.
  • 2. 50g czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, po czym wymieszać z mascarpone za pomocą miksera i wyłożyć do pucharków na kruche herbatniki.
  • 3. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Maliny zblenderować, odkładając kilka do dekoracji deseru. Wymieszać przestygniętą żelatynę z malinami i zalać pucharki. Odstawić do schłodzenia.
  • 4. 100g czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i gdy przestygnie dodać do ubitej śmietanki. Wyłożyć do pucharków i wyrównać. Udekorować malinami i listkami mięty. Podawać po schłodzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować