Malinowa charlotte w pucharkach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Deser na zimno, aksamitnie malinowy, bez pieczenia, zniewalający smakiem i wyglądem, otulony biszkoptami nasączonymi likierem truskawkowm, a więc tylko dla dorosłych, prosty i szybki do przygotowania , idealny na lato!

  • 30 min

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    120 g podłużnych biszkoptów
    Likier truskawkowy do skropienia biszkoptów

    Krem malinowy:
    1 szklanka słodkiej śmietanki 30%
    25 dag serka mascarpone
    15 dag świeżych malin
    1 łyżka likieru truskawkowego
    1 listek żelatyny
    3 łyżki cukru pudru

    Dodatkowo:
    kora mleczno-biała do posypania
    Listki mięty do dekoracji
    Świeże maliny do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Malinowa charlotte w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty połamać na kawałki skropić likierem truskawkowym ułożyć w pucharkach.
    4 sztuki zostawić w całości do dekoracji.
  • 2. Przygotować krem:
    W misie miksera umieścić serek mascarpone, wlać słodką śmietankę oraz wsypać cukier puder, zmiksować na krem, dodać rozdrobnione maliny oraz łyżkę likieru truskawkowego, dodać rozpuszczoną żelatynę zmiksować ponownie, wyłożyć krem na biszkopty, powciskać w krem świeże maliny, udekorować korą mleczną, odłożonymi biszkoptami oraz świeżą miętą, chłodzić minimum 3 godziny w lodówce.
    Podawać.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Maliny Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować