Ciasto banoffee z malinami

4.49 (150 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Słodko-kwaśne ciasto.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 250 g herbatników kakaowych
    90 g rozpuszczonego masła
    400 ml masy kajmakowej
    300 g mrożonych malin
    1 galaretka cytrynowa
    3-4 banany
    400 ml śmietanki kremówki
    łyżeczka cukru pudru
    łyżeczka kakao do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kajmak

Ciasto banoffee z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki miksujemy na piach, dodajemy rozpuszczone masło. Tortownicę o średnicy 24-26 cm, wylepiamy herbatnikami ( pamiętając też o brzegach). Galaretkę rozpuszczamy w 200ml gorącej wody. Ostudzoną mieszamy z malinami. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na tortownicę. Kajmak razem z puszką wkładamy do gorącej wody. Jak zrobi się bardziej płynny wylewamy na maliny. Następnie układamy banany pokrojone w plastry. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i wykładamy na ciasto. Dekorujemy przy pomocy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować