Małe roladki w ketchupowym sosie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Roladki u nas najlepiej smakują z pieczywem albo z ryżem .

  • 40 min

Składniki:

  • łopatka wieprzowa ok 40 dag
    ser żółty 3-4 plastry
    cebula 1 szt
    ketchup 1 szkl
    koncentrat pomidorowy 2 łyżki
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz
    mąka
    olej

Małe roladki w ketchupowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze plastry. Plastry mogą być różnej wielkości. Rozbić mięso dość mocno tłuczkiem. Oprószyć lekko solą i pieprzem a później ziołami. Można też oprószyć tylko ziołami.
    Ser pokroić w słupki i układać na przygotowanych mięsnych płatach. Każdy zwinąć w roladkę, obtoczyć w mące i zasmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla oprószyć ziołami i podlać wodą albo bulionem.
    Cebulę obrać i drobno pokroić dodać do roladek. Dodać też ketchup i doprawić przyprawami i koncentratem do smaku.
    Dusić do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy