MAKOWY JABŁECZNIK

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie,pyszne ciacho,którym zostałam poczęstowana w wekeend i teraz sama postanowiłam je upiec.Super wilgotne ciacho do kawki:)

  • 60 min

Składniki:

  • 80 g margaryny
    1/4 puszki masy makowej (200g)
    1 szklanka cukru pudru
    3 jajka
    3 średnie jabłka
    5 łyżek kaszy manny
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    80g zmielonych orzechów
    l

Makowy jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieram,ścieram na tarce o dużych oczkach.
  • miksujemy jajka z cukrem pudrem 2. Margarynę rozpuszczam w garnuszku.Jajka ubijam na puch z cukrem pudrem.
  • mieszamy masę 3. Do masy dodaję mase makową,jabłka,kaszę,proszek do pieczenia,orzechywymieszać.Na koniec ciagle mieszająć wlewamy margarynę,.
  • gotowe do pieczenia 4. Masę wykładamy do formy keksówki,albo tortownicy,pieczemy ok.50 minut w 200 st.
  • gotowe 5. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem,kroimy na kawałki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy