Makówka

4.47 (201 ocen)

  • 55 min

To ciasto jest tanie i smaczne.

  • 55 min

Składniki:

  • 4 całe jajka
    1 szkl. oleju
    1 szkl. cukru
    3 szkl. mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    30 dag maku
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.47 (201 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Makówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, olej i cukier ubić do białości na puszystą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, mak i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Na natłuszczoną blachę wylać masę. Piec w 180 stopniach przez 40 minut. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Porady

Gdy ciasto jest zbyt gęste można dodać trochę mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować