Makowiec japoński

0 (0 ocen)

Ciasto makowe z dodatkiem jabłek.

Składniki:

  • 850g masy makowej
    3 jabłka
    3 jajka
    90 g masła
    1 budyń waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki mąki
    2 łyżki kaszy manny
    3 łyżki mleka
    ¾ szklanki rodzynek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Makowiec Desery

Makowiec japoński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makowiec japoński 1. Do dużej miski przekładamy masę makową, dodajemy roztopione, ostudzone masło, mleko i żółtka jajek. Wsypujemy budyń, mąkę, proszek do pieczenia, kaszę mannę, starte jabłka, rodzynki. Całość dobrze mieszamy, na koniec dodajemy ubite białka jajek, delikatnie mieszamy i przekładamy do prostokątnej formy 28cmx 22cm i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 60-70 minut. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mak Masa makowa Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować