Zapraszam na pyszne makaronowe danie. Idealne ciepłe danie na kolację.Jego zaletą jest szybkość przygotowania, kilka chwil i możemy cieszyć się pysznym jedzonkiem:)
Składniki:
Składniki podstawowe:
2 garści dowolnego makaronu ( suchego)
10 g fety
5 kulek mini mozzarelli
2 jajka
Makaronowo-serowy suflet z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować do miękkości. Przelać zimną wodą. Zostawić do odcieknięcia ( można też osuszyć na papierowym ręczniku).
2.Jajka rozbić do miseczki, dodać jogurt,sól i startą gałkę muszkatołową. Rozmieszać wszystko trzepaczką do jajek.
3.Makaron przełożyć do miski, dodać mrożoną fasolkę ( nie rozmrażamy jej!), doprawiamy mielonymi płatkami chili. Wymieszać.
4.Fetę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mozzarelle porwać na mniejsze kawałki. Oba sery dodać do miski z makaronem. Wymieszać.
5.Naczynie do wysmarować oliwą. Wysypać makaron z fasolką. Zalać mieszanką jajek i jogurtu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 20 minut, do delikatnego zrumienienia wierzchu. Smacznego!
Komentarze