Makaronowe z patelni

5 (163 ocen)

  • 10 min

To prawdziwie studenckie danie - szybko, tanio i pysznie. Jego smak przywodzi na myśl włoskie pasty.

  • 10 min

Składniki:

  • 30 dag makaronu świderki
    papryka
    pomidor
    pół filetu z kurczaka
    ketchup
    bazylia
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaronowe z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
  • 2. Pierś z kurczaka, paprykę i pomidora kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pierś pod przykryciem około 5-10 minut.
  • 3. Do przygotowanej piersi dodajemy paprykę i pomidora - cały czas smażąc wszystko. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 4. Odcedzony makaron wrzucamy na patelnię do pozostałych produktów, polewamy dwoma łyżkami ketchupu, posypujemy bazylią. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ogniu jeszcze około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować