makaronowo-grzybowe kopce

0 (0 ocen)

  • 35 min

grzyby i makaron to moje ulubione połaczenie-swietnie doprawione ulubionymi ziołami zaspokoi podniebienie kazego smakosza tychze składników.

  • 35 min

Składniki:

  • 150 g grzybów podgrzybków
    1 duża cebula,
    3-4 łyżki śmietany kremówki 18 %
    2 łyzki sera żółtego startego na tarce
    szczypta soli himalajskiej
    pieprz do smaku,
    rozmaryn suszony do smaku
    oregao suszone do smaku
    koper suszony do smaku
    oliwa
    oraz
    makaron - ja uzyłam makaronu nitki szerokie z kurkumą

Makaronowo-grzybowe kopce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzic.
    ---------
    Cebule pokroić w kostkę, przesmażyć na rumiano na oliwie. Dodać pokrojone grzyby, oprószyc ziołami , przyprawic sola i pieprzem chwilę razem smażyć, następnie dodać trochę wody i dusić na wolnym ogniu, aż grzyby będą miękkie.Pod koniec duszenia dodac starty ser żółty.Wymieszać .
    Wlać śmietanę i dusić chwilę do zgęstnienia śmietany. Mozna pod koniec ponownie doprawic do smaku ziołami i pieprzem.
    ----------
    Z makaronu na talerzu formowac kopułki, polac je sosem z grzybami, posypąc suszonym koperkiem,

    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy