grzyby i makaron to moje ulubione połaczenie-swietnie doprawione ulubionymi ziołami zaspokoi podniebienie kazego smakosza tychze składników.
35 min
Składniki:
150 g grzybów podgrzybków
1 duża cebula,
3-4 łyżki śmietany kremówki 18 %
2 łyzki sera żółtego startego na tarce
szczypta soli himalajskiej
pieprz do smaku,
rozmaryn suszony do smaku
oregao suszone do smaku
koper suszony do smaku
oliwa
oraz
makaron - ja uzyłam makaronu nitki szerokie z kurkumą
Makaronowo-grzybowe kopce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzic.
---------
Cebule pokroić w kostkę, przesmażyć na rumiano na oliwie. Dodać pokrojone grzyby, oprószyc ziołami , przyprawic sola i pieprzem chwilę razem smażyć, następnie dodać trochę wody i dusić na wolnym ogniu, aż grzyby będą miękkie.Pod koniec duszenia dodac starty ser żółty.Wymieszać .
Wlać śmietanę i dusić chwilę do zgęstnienia śmietany. Mozna pod koniec ponownie doprawic do smaku ziołami i pieprzem.
----------
Z makaronu na talerzu formowac kopułki, polac je sosem z grzybami, posypąc suszonym koperkiem,
Komentarze