Makaronowa pychotka to potrawa szybka, łatwa i tania. Smakuje wszystkim, którzy jej spróbują.
Składniki:
● 50 dag makaronu świderki
● 20 dag kiełbasy lub szynki
● 15 dag żółtego sera
● keczup
● 1-2 ugotowane marchewki lub 2 marynowane papryki
● tłuszcz do smażenia
Makaronowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser ścieramy na tarce o dużych
oczkach. Makaron gotujemy
na półtwardo. Wędlinę kroimy
w kostkę, smażymy.
2.Makaron wykładamy na talerze,
dodajemy wędlinę, a następnie
pokrojoną w talarki marchewkę
lub pokrojoną w kostkę
paprykę. Posypujemy serem.
3.Każdą porcję podgrzewamy
w kuchence mikrofalowej ok.
8 minut na mocy 700 W. Polewamy
keczupem. Dekorujemy
natką pietruszki, szczypiorkiem
lub cząstkami pomidora.
Porady
Do dania możemy wykorzystać makaron, który został z obiadu z poprzedniego dnia.
Komentarze