Makaronowa pychotka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Makaronowa pychotka to potrawa szybka, łatwa i tania. Smakuje wszystkim, którzy jej spróbują.

Składniki:

  • ● 50 dag makaronu świderki
    ● 20 dag kiełbasy lub szynki
    ● 15 dag żółtego sera
    ● keczup
    ● 1-2 ugotowane marchewki lub 2 marynowane papryki
    ● tłuszcz do smażenia

Makaronowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Makaron gotujemy
    na półtwardo. Wędlinę kroimy
    w kostkę, smażymy.
  • 2. Makaron wykładamy na talerze,
    dodajemy wędlinę, a następnie
    pokrojoną w talarki marchewkę
    lub pokrojoną w kostkę
    paprykę. Posypujemy serem.
  • 3. Każdą porcję podgrzewamy
    w kuchence mikrofalowej ok.
    8 minut na mocy 700 W. Polewamy
    keczupem. Dekorujemy
    natką pietruszki, szczypiorkiem
    lub cząstkami pomidora.

Porady

Do dania możemy wykorzystać makaron, który został z obiadu z poprzedniego dnia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy