Makaronowy omlet

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakuje z keczupem.

Składniki:

  • ● op. makaronu
    ● 30 dag kiełbasy
    ● 2-3 jajka
    ● olej do smażenia
    ● 20 dag pieczarek
    ● papryka
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● przyprawa uniwersalna
    ● oregano
    ● słodka mielona
    papryka

Makaronowy omlet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według
    przepisu na opakowaniu.
    Odcedzamy.
  • 2. Kiełbasę kroimy w plasterki.
    Paprykę myjemy, usuwamy
    gniazdo nasienne,
    miąższ kroimy w małe kawałki.
    Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Podsmażamy
    na oleju.
  • 3. Makaron wkładamy na
    rozgrzany olej. Dodajemy
    paprykę, pieczarki i kiełbasę.
    Posypujemy serem. Wlewamy
    jajka wymieszane z przyprawami.
    Smażymy pod przykryciem,
    aż jajka się zetną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy