Makaron ze smażoną śmietaną i białym serem

4.51 (180 ocen)

  • 25 min

Świetny, szybki posiłek. Tak podany makaron smakuje jak żaden inny, gorąco polecam :)

  • 25 min

Składniki:

  • 25 dag makaronu świderki
    sól
    1-2 łyżki sklarowanego masła
    opakowanie 200g śmietany 18%
    20 dag białego sera półtłustego
Wystaw ocenę:

4.51 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze smażoną śmietaną i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Poszczególne fazy smażenia śmietany 1. Makaron ugotowałam w osolonej do smaku wodzie według przepisu na opakowaniu. Odlałam, lekko zahartowałam (powinien pozostać gorący).
    Na patelni rozgrzałam masło, wlałam do niego całą śmietanę. Smażyłam aż do zwarzenia się śmietany i uzyskania jej złotego koloru (poszczególne fazy smażenia na zdjęciu). Należy od czasu do czasu mieszać i pilnować, żeby się nie przypaliła. Cały ten proces trwa około 20 minut.
  • Danie gotowe do jedzenia 2. Gorący makaron wyłożyłam na talerze, polałam usmażoną śmietaną i obficie posypałam pokruszonym białym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Ser biały Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować