Makaron ze szpinakiem i pomidorkami w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie przygotowujemy sos serowy i szpinak. W średniej wielkości garnku rozdrabniamy ser, podgrzewamy na małym ogniu aż się roztopi; cały czas mieszając, następnie podlewamy sukcesywnie mlekiem ( w małych porcjach) i zagotowujemy całość razem około 2 minuty.
2.Szpinak myjemy i suszymy. Na patelni, na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy odcedzony szpinak i dusimy do momentu aż wyparuje z patelni woda. Dodajemy do szpinaku ugotowany i odcedzony makaron, pokrojone pomidorki, sos serowy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i wszystko mieszamy. Wykładamy na talerz i posypujemy dużą ilością startego parmezanu.
Komentarze