Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozmrożony szpinak lekko odsączamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię . Pod przykryciem smażymy na małym ogniu około 1 minuty starając się mieszać w miedzy czasie. Cebulę i kiełbasę siekamy w kostkę, a następnie podsmażmy aż się zarumieni. Do usmażonego szpinaku dodajemy podsmażoną cebulkę , kiełbasę, biały ser, zmierzone ząbki czosnku, pokrojona w paski czerwoną i żółtą paprykę, pieprz, zioła prowansalskie, bazylię i odrobinę soli. Wszystko razem mieszamy i pozostawiamy na małym ogniu. Gotujemy makaron al dente, a następnie odsączamy. Do masy szpinakowej dodajemy paski marchewki starte na tarce o małych oczkach oraz ugotowany makaron. Wszystko razem mieszamy, trzymamy na ogniu chwilkę i podajemy . Smacznego !!!
Komentarze