Makaron ze szpinakiem, kozim serem i pestkami dyni

0 (0 ocen)

Szpinak- pełno witamin, pestki dyni również. Jeśli zamienimy makaron biały na brązowy to już w ogóle będzie super zdrowo i przepysznie!! Bardzo szybkie danie, zrobiłam je dosłownie w mniej niż pół godziny.

Składniki:

  • 300 g makaronu
    180 g świeżego szpinaku
    200 g kremowego serka koziego
    2 ząbki czosnku
    pestki dyni (około 50 g)
    sól, pieprz
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pesto Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem, kozim serem i pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na -opakowaniu w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy ale zostawiamy około 1/3 szklanki wody z gotowania
    Pestki dyni prażymy na suchej patelni około 8-10 minut.
  • 2. Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła klarowanego i wrzucamy przeciśnięte ząbki czosnku, podsmażamy chwilkę. Następnie wrzucamy szpinak i podsmażamy mieszając, aż zwiędnie.
  • 3. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy serek kozi. Mieszamy, aż się rozpuści i połączy ze szpinakiem.
  • 4. Dodajemy do makaronu z wodą, mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą i podajemy na koniec posypując pestkami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pestki Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować