Makaron z zielonymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Typowo wiosenne danie , kolor nadziei, dużo witamin i świeży smak. bardzo szybkie w przygotowaniu , jeszcze lepsze po odgrzaniu .

  • 20 min

Składniki:

  • 1 brokuł

    1/2 szklanki zielponego groszku

    1 papryka

    1 cukinia młoda

    2 ząbki czosnku

    olej rzepakowy

    masło

    sól

    pieprz

    20 dag sera żółtego

    1/2 opakowania makaronu
    1/2 szklanki szpinaku mrożonego

Makaron z zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy.
    Brokuła kroimy w małe różyczki, cukinie młoda kroimy w kostkę. paprykę zieloną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w równą kosteczkę. Czosnek siekamy.
  • 2. Ser żółty ścieramy na tarce. Na patelni na łyżce masła z łyżką oleju rzepakowego podsmażamy czosnek, dodajemy pokrojone warzywa i groszek zielony. Chwilę smażymy. Dodajemy szpinak. Solimy do smaku. Podlewamy odrobiną wody . Gotujemy na małym ogniu do miękkości. warzywa mają być al dente. Do ugotowanych warzyw dodajemy makaron. Mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Posypujemy startym serem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy