Proste, tanie i smaczne danie. W sam raz na upal, jako szybki obiad.
Składniki:
0,5 kg twarogu półtłustego
2 cebule
laska ulubionej kiełbasy (u mnie wiejska wędzona)
pieprz, sól do smaku
350 gram makaronu
szczypiorek według uznania
Makaron z twarogiem, kiełbasą i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedzić.
Twarożek przełożyć do miseczki i zgnieść widelcem.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić ją, a potem wrzucić do nich pokrojoną w półtalarki kiełbasę. Smażyć do zrumienienia cebuli i kiełbasy, dodać twaróg i makaron, doprawić solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem tuż przed podaniem.
Komentarze