makaron z twarogiem, cebulką, pieczarkami i salami

4.48 (189 ocen)

  • 20 min

Danie kryzysowe lub "co było w lodówce"

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg twarogu półtłustego
    2 średnie cebule
    200 gramów salami lub wędzonego boczku (dałam takie malutkie "Salami Snacks")
    300 gramów pieczarek (tylko kapelusze)
    sól, pieprz (sporo pieprzu)
    siekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z twarogiem, cebulką, pieczarkami i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg pokruszyć, a potem dobrze rozgnieść widelcem.
    Pieczarki dokładnie umyć, kapelusze pokroić na mniejsze kawałki, usmażyć na oleju, kiedy wytracą wilgoć i zaczną się smażyć, wrzucić posiekaną cebulę i smażyć do zeszklenia tej ostatniej.
    Salami pokroić na plasterki, również podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
    Pieczarki z cebulą, kiełbasę, wrzucić do twarogu, dodać sól i pieprz, wymieszać dokładnie.

    Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić, przelać wodą, odsączyć.
    Wymieszać z twarogiem. Na talerzach posypać siekaną zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Makaron Pieczarki Salami Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować