Makaron z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki i smaczny obiad!

  • 30 min

Składniki:

  • 2 małe albo 1 duża puszka tuńczyka
    2 cebule
    1 puszka pomidorów krojonych
    1 mały słoiczek przecieru pomidorowego (nie koncentrat!) (u mnie domowy)
    ok. 5 ząbków czosnku (chyba, że ktoś nie lubi to wtedy mniej)
    sól, pieprz, bazylia, oregano

Makaron z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę drobno pokroić, posolić, posypać odrobiną cukru (dodaje smaku) i zeszklić na oliwie. Dodać przeciśnięty czosnek, zamieszać i po chwili dodać pomidory i przecier. Doprawić do smaku pieprzem, bazylią, oregano, solą i ew. odrobiną cukru. Dusić ok.15 minut na małym ogniu. Na końcu dodać tuńczyka, zamieszać. Gotowym sosem polać makaron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy