Makaron z wędzonym lososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

Daniel zdecydowanie należy do moich ulubionych-jest proste, syte i przepyszne!

Składniki:

  • 200-250 g makaronu tagliatelle
    200 g świeżego szpinaku
    150 g wędzonego łososia
    3-4 łyżki serka śmietankowego (kanapkowego)
    2 łyzki masła
    3-4 łyżki soku z cytryny
    sól, pieprz

Makaron z wędzonym lososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy i odtawiamy.
    Szpinak myjemy, odsączamy i kroimy (twarde łodyżki trzeba odciąć). Łososia siekamy w drobną kosteczkę.
  • 2. Serek mieszamy z 1/3 szklanki letniej wody (może być to woda z makaronu) i sokiem z cytryny. Doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
    w garnku rozgrzać masło i podsmażyć łososia, następnie dodać pokrojony szpinak i smażyć, aż do momentu zwiędnięcia.
  • 3. Dodać makaron i wodę wymieszana z serkiem, Podgotować tak, aby makaron wchłonął większość wody z serkiem.
    Podawać zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy