MAKARON Z WĘDZONKĄ W SOSIE ŚMIETANOWO-SZPINAKOWYM

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne i sycące danie.

  • 15 min

Składniki:

  • 25 DAG MAKARONU ŚWIDERKI
    35 DAG MROŻONEGO SZPINAKU
    25 DAG WĘDZONKI
    3 ZĄBKI CZOSNKU
    JAJKA (WEDŁUG UPODOBAŃ)
    300 ML ŚMIETANKI SŁODKIEJ 12%
    1 MAŁA PŁASKA ŁYŻECZKA SOLI
    PÓŁ MAŁEJ PŁASKIEJ ŁYŻECZKI CZARNEGO MIELONEGO PIEPRZU
    ODROBINA CHILLI W PROSZKU

Makaron z wędzonką w sosie śmietanowo-szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • produkty 1. Wędzonkę kroimy w drobniutką kostkę, wytapiamy na dużej patelni. Dodajemy mrożony szpinak dusimy aż będzie miał jednolitą konsystencję, następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, sól, i czarny pieprz, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy. Zdejmujemy z ognia, wlewamy śmietankę i mieszamy aby powstał gęsty sos.
    Do sosu dodajemy ugotowany makaron, wszystko razem starannie mieszamy, aby makaron dokładnie połączył się z sosem, wstawiamy na palniki i gotujemy 1-2 minuty cały czas mieszając.Na koniec doprawiamy do smaku chilli. Nakładamy na talerze. Na wierzchu każdej porcji układamy sadzone jajko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy