Makaron z warzywami ,mozzarellą i klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W osolonej wodzie gotujemy makaron ( wg przepisu znajdującego się na opakowaniu).W rondlu gotujemy wodę(bedzie nam potrzebna do ugotowania klopsików).
2.Do blendera wrzucamy umytą pierś kurczaka,mielimy na gładką masę.Dodajemy cebulę,jajko,pieprz,sól,namoczoną i odciśniętą bułkę kajzerkę,ponownie mielimy na gładką masę.Formujemy małe klopiski,możemy posypywać mąką pszenną.Wrzucamy do osolonej wrzącej wody,gotujemy 30 minut.Do tego samego garnka wrzucamy groszek z marchewką i fasolkę szparagową.Gotujemy aż zmiękną.
3.Mozzarellę i ugotowane klopsiki kroimy na połówki.Makaron rozkładamy na talerzach,posypujemy gotowanymi warzywami.Na każdej porcji układamy mozzarellę i klopsiki,posypujemy tartym parmezanem.Danie podajemy gorące.
Komentarze