Makaron z warzywami ,mozzarellą i klopsikami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fantastyczny i kolorowy makaron.Porcja dodająca energii.Klopsiki i mozzarella urozmaicają jego smak.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron penne tricolore: 400 gramów
    - pierś kurczaka (podwójna): 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - bułka kajzerka(czerstwa)-masa: 1 sztuka
    - jajo surowe: 1 sztuka
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz czarny świeżo zmielony: 1 szczypta
    - parmezan tarty: 8 łyżek
    - marchew z groszkiem (mrożone): 300 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z warzywami ,mozzarellą i klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy makaron ( wg przepisu znajdującego się na opakowaniu).W rondlu gotujemy wodę(bedzie nam potrzebna do ugotowania klopsików).
  • 2. Do blendera wrzucamy umytą pierś kurczaka,mielimy na gładką masę.Dodajemy cebulę,jajko,pieprz,sól,namoczoną i odciśniętą bułkę kajzerkę,ponownie mielimy na gładką masę.Formujemy małe klopiski,możemy posypywać mąką pszenną.Wrzucamy do osolonej wrzącej wody,gotujemy 30 minut.Do tego samego garnka wrzucamy groszek z marchewką i fasolkę szparagową.Gotujemy aż zmiękną.
  • 3. Mozzarellę i ugotowane klopsiki kroimy na połówki.Makaron rozkładamy na talerzach,posypujemy gotowanymi warzywami.Na każdej porcji układamy mozzarellę i klopsiki,posypujemy tartym parmezanem.Danie podajemy gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować