Makaron z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej
wodzie na półtwardo
i odcedzamy.
2.Cebulę obieramy, kroimy
w drobną kostkę i lekko podsmażamy
na połowie roztopionej
margaryny. Pieczarki
oczyszczamy, drobno kroimy
i dodajemy do cebuli. Doprawiamy,
mieszamy i smażymy,
aż odparują. Paprykę myjemy,
usuwamy gniazdo nasienne,
a miąższ kroimy w kostkę.
Dodajemy do pieczarek, mieszamy
i smażymy kilka minut,
aż papryka będzie miękka.
3.Wątróbkę oczyszczamy,
myjemy i osuszamy. Drobno
kroimy i smażymy na margarynie
do miękkości. Dodajemy
do pieczarek z papryką. Mieszamy,
doprawiamy. Podajemy
z makaronem.
Porady
RADY Marii Sikory
Jeśli sos będzie zbyt rzadki, trzeba go dusić dłużej, aż odparuje.
Komentarze