Makaron z rukolą i jajami przepiórczymi

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To szybkie i proste danie, którego głównym bohaterem jest makaron, dlatego warto użyć tu produktu jak najlepszej jakości. Zarówno makaron, jak i sadzone jaja przepiórcze należy podać ciepłe.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MAKARON:
    - makaron: 200 gramów
    - rukola: 80 gramów
    - jaja przepiórcze: 8 sztuk
    - oliwa extra vergine: 60 mililitrów
    - glassa balsamiczna: 2 łyżki
    - parmezan: 4 łyżeczki
    - pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z rukolą i jajami przepiórczymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ugotujcie makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.

    2. Gotowy makaron przełóżcie do miski, wlejcie trochę oliwy i wymieszajcie.

    3. Usmażcie jaja sadzone, gdy będą prawie gotowe, zdejmijcie patelnię z ognia.

    4. Dodajcie rukolę do miski z makaronem, dolejcie nieco oliwy, dodajcie pieprz i wymieszajcie wszystko dłońmi.

    5. Nałóżcie na talerze porcje makaronu, a na wierzchu każdej ułóżcie 4 jaja sadzone z patelni.

    6. Udekorujcie całość glassą balsamiczną i posypcie świeżo startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować