MAKARON Z PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sposob na szybki i smaczny obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dkg pieczarek,
    2 łyzki smietany 30%,
    4 plastry boczku,
    1/2 kostki rosolowej,
    sol,
    pieprz.
    przyprawa uniwersalna,
    szczypiorek,
    3 łyzki masla,
    1/2 op.makaronu np lazankowego

Makaron z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrac, pokroic w plastry.Podsmazyc na masle.
    Boczek pokroic w kostke i osobno podsmazyc na patelni bez dodatku tluszczu.
    Dodac boczek do pieczarek.
    Wlewamy 1/3 szklanki wody, dodajemy kostkę pokruszona, doprawiamy.Dusimy ok 25 minut.
    Pod koniec duszenia dodajemy smietanke.Zagotowujemy.
  • 2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.Makaron polewamy pieczarkami z sosem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy