MAKARON Z PESTO, MOZZARELLĄ I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

4.5 (200 ocen)

Bardzo prosta i smaczna przystawka jak również może być podana jako lunch w upalne dni.

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu: kokardki, muszelki, penne
    12 listków bazylii
    2 łyżki sera parmezan
    1 łyzka orzeszków pini
    1 ząbek czosnku
    1/4 łyżeczki soli
    2-3 łyżki oliwy z oliwek
    pomidorki koktajlowe
    1/2 szklanki sera mozzarella



Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Makaron z pesto, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i przelać zimna wodą.
  • image-0tt41j6 2. Orzeszki, ser parmezan, baylię i sól zblendować w blenderze, na końcu dodać oliwę.Wymieszać z makaronem.
  • 3. Na makaronie poukładać pokrojone pomidorki koktajlowe i ser mozzarella.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować