Makaron z papryką i pomidorami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kilka lat temu wykluczyłam z jadłospisu mięso. Teraz interesują mnie głównie potrawy bezmięsne, a jako że mam sześcioro wnucząt, nigdy tych dań nie jadam sama.

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    1 papryka żółta
    2 pomidory
    2 łyżki oliwy
    sól
    pieprz
    gruby makaron, np. świderki

Makaron z papryką i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z papryką i pomidorami 1. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w paski.
  • Makaron z papryką i pomidorami 2. Pomidory parzymy i obieramy, kroimy w kostkę. Cebulę również.
  • Makaron z papryką i pomidorami 3. Paprykę, cebulę i pomidory wkładamy do dużej patelni z zimną oliwą. Dodajemy sól, pieprz i pod przykryciem dusimy, aż warzywa będą miękkie, ale jędrne. Makaron gotujemy w dużej ilości lekko osolonej wody z odrobiną oliwy. Odcedzamy. Wykładamy na talerze, nakładamy duszone warzywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Komentarze

Podobne przepisy