Makaron z serem feta, cukinią i granatem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zdrowy i dietetyczny posiłek. Można go jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:

    * 167 g bakłażana lub cukinii (pół bakłażana)
    * 30 g chudego sera feta
    * 60 g nasion granatu (ok. 5 łyżek)
    * 80 g suchego makaronu razowego (szklanka) (ja użyłam kolorowego makaronu)
    * pół łyżeczki oliwy z oliwek do posmarowania patelni
    * sól morska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z serem feta, cukinią i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 2. Patelnię smarujemy oliwą. Wrzucamy pokrojonego w kawałki bakłażana lub cukinię, solimy. Smażymy często mieszając ok.5 minut. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i przykrywamy pokrywką na 2-3 minuty. Nie odkrywamy pokrywki w tym czasie.
  • 3. Makaron mieszamy z bakłażanem. Całość posypujemy rozdrobnionym na kawałki serem feta i nasionami granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Feta Granat Makaron razowy Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować