Zdrowy i dietetyczny posiłek. Można go jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.
20 min
Składniki:
Składniki na 1 porcję:
* 167 g bakłażana lub cukinii (pół bakłażana)
* 30 g chudego sera feta
* 60 g nasion granatu (ok. 5 łyżek)
* 80 g suchego makaronu razowego (szklanka) (ja użyłam kolorowego makaronu)
* pół łyżeczki oliwy z oliwek do posmarowania patelni
* sól morska
Makaron z serem feta, cukinią i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2.Patelnię smarujemy oliwą. Wrzucamy pokrojonego w kawałki bakłażana lub cukinię, solimy. Smażymy często mieszając ok.5 minut. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i przykrywamy pokrywką na 2-3 minuty. Nie odkrywamy pokrywki w tym czasie.
3.Makaron mieszamy z bakłażanem. Całość posypujemy rozdrobnionym na kawałki serem feta i nasionami granatu.
Komentarze