Makaron z sosem pieczarkowym i mięsem

4.49 (177 ocen)

  • 30 min

Pomysł na to danie powstał gdy szukałam przepisu jak zużyć mięso pozostałe z poprzedniego dnia. I tak oto wyszedł pyszny sos z pieczarkami i mięsem. A ponieważ jestem miłośniczką pieczarek to danie bardzo przypadło mi do gustu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu penne
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    mięso ( u mnie schab pieczony)
    mała śmietana
    1 l bulionu
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron z sosem pieczarkowym i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy. Cebulę kroimy i razem z startym czosnkiem rumienimy na oleju. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Kiedy z pieczarek odparuje woda i będą miękkie wlewamy bulion i gotujemy. Następnie dodajemy pokrojone mięso i śmietanę. Doprawiamy do smaku. Makaron polewamy sosem. Można udekorować wierzch zieleniną np natką pietruszki.
  • 2. Smacznego!

Porady

Danie można przygotować również w wersji bez mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Pieczarki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować