Makaron z sosem pieczarkowo-kalafiorowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pieczarki z porem i kalafiorem w połączeniu z sosem tworzą świetne trio. Nie potrzeba dodawać mięsa, bo obiad jest sycący i dobry.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dkg pieczarek
    1/2 kalafiora
    1 por biała część
    200 g śmietany 18 % ukwaszonej
    1/2 szklanki mleka
    1 łyżeczka mąki krupczatki
    sól, pieprz
    150 g makaronu tagliatelle
    masło klarowane
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z sosem pieczarkowo-kalafiorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. or kroję w krążki i przesmażam na maśle klarowanym. Wykładam na talerz.
    Pieczarki myję, kroję i przesmażam na patelni, dodaję por, doprawiam sola, pieprzem. Kalafior dzielę na małe różyczki i gotuję aldente w osolonej wodzie. Do pieczarek , dodaję śmietanę. Mleko wlewam do kubka, dodaję mąkę i wlewam do sosu.Zagotowuj, doprawiam, dodaję kalafior i mieszam. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i podaję z sosem. Posypuję natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Makaron Pieczarki Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować