Makaron z sosem pomidorowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Babcia hojnie obdarowuje mnie swoimi pomidorami, a przecież zmarnować się nie może . ;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory: 8 sztuk
    - makaron (spaghetti , fettuccine, tagliatelle): 400 gramów
    - bazylia: 2 pęczki
    - czosnek: 4 ząbki
    - koncentrat pomidorowy: 3 łyżeczki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - tarty ser zółty: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Bazylię posiekać. Makaron ugotować al dente.
  • sos pomidorowy 2. Na patelnie wrzucić pomidory, bazylię, sprasowany czosnek i koncentrat. Doprawić solą i pieprzem (ostrą papryczką, jeżeli wolimy pikantne)
  • 3. Do gotującego się sosu wrzucamy makaron i trzymamy na małym ogniu jakieś 7 min, aż wszystko się ładnie połączy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować