Makaron z sosem szpinakowo-łososiowym

4.5 (179 ocen)

  • 45 min

Mój przyszły mąż jest wegetarianinem.To dla mnie nie lada wyzwanie kulinarne! Zaczęłam wymyślać różne przepisy na dania bez mięsne. Wtedy zrodził się pomysł na właśnie ten przepis, uczta dla wegetarian i fanów dań rybnych.

  • 45 min

Składniki:

  • -łosoś wędzony 150 g
    -paczka szpinaku mrożonego 500 g
    -dwie łyżki masła
    -serek topiony śmietankowy kostka
    -łyżka śmietany 18%
    -mała łyżeczka przyprawy kucharek
    -makaron np. pene
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Dania z makaronem

Makaron z sosem szpinakowo-łososiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos:
    -szpinak rozmrażamy, następnie podsmażamy na dwóch łyżkach masła i sypiemy szczyptę przyprawy kucharek
  • 2. -łososia wędzonego kroimy w drobne paski i dodajemy do szpinaku
  • 3. -dodajemy rozdrobniony serek topiony mieszając potrawę do momentu kiedy serek się rozpuści
  • 4. -całość zaprawiamy śmietaną
  • 5. Makaron:
    -Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu

Porady

-Stosuje łososia wędzonego na gorąco, gdyż jest bardziej aromatyczny od tego wędzonego na zimno. W momencie podgrzania wydziela aromatyczny zapach. -Łososia można zastąpić inną rybą np. tuńczykiem w kawałkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować