Zaskakujący smak makaronu z sosem serowo-pomidorowym i wędzonym łososiem.
10 min
Składniki:
- 500 g makaronu wstążki
- 250 g sera mascarpone
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 200 g łososia wędzonego w plastrach
- 1 ząbek czosnku
- po 1 łyżeczce bazylii i oregano
- sól, pieprz, papryka słodka i chili
Makaron z łososiem i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
- Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu.
- Podgrzać w rondelku pomidory, dodać ser mascarpone i dokładnie wymieszać,
- Dodać zmiażdżony ząbek czosnku i resztę przypraw, Doprawić do smaku.
- Ugotowany makaron wsypać do sosu, dokładnie wymieszać.
- Rozłożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć łososia pokrojonego w paski.
Porady
Zamiast makaronu wstążki można użyć innego np rurki.
Komentarze