Makaron z jagodami i białym serem

4.48 (172 ocen)

Sezon na jagody w pełni, więc ciężko przejść obok nich obojętnie. Dziś polecam makaron z sosem właśnie z tych owoców.

Składniki:

  • 200g makaronu np. kokardki
    100g jagód leśnych
    100ml jogurtu naturalnego
    50g białego sera
    2 łyżeczki cukru kryształu
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania z makaronem

Makaron z jagodami i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Jagody miksujemy z dodatkiem jogurtu naturalnego i łączymy z odcedzonymi kokardkami. Nakładamy porcję na talerz, posypujemy rozkruszonym białym serem i posypujemy cukrem. Dodatkowo posypujemy kilkoma jagodami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować