Makaron z indykiem i brokułami

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Państwo Kilianowie nie narzekają na brak apetytu u synów. Jednak Szymon, Kacper i Tymek lubią nietylko jeść, ale i gotować!

Składniki:

  • ● makaron świderki
    ● 1/2 kg piersi z indyka
    ● 1 duży brokuł
    ● 1-3 cebule
    ● 400 g pieczarek
    ● kilka ząbków czosnku
    ● mały pęczek koperku
    ● 3 duże pomidory albo 6-7 koktajlowych
    ● ser (parmezan, gouda lub mozzarella)
    ● sól, pieprz
    ● oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z indykiem i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy
    w kostkę, podsmażamy. Dodajemy rozgnieciony czosnek
    i smażymy mięso na złoto.
  • 2. Pieczarki myjemy i kroimy
    w cienkie plastry, cebule
    w cienkie talarki. Zdejmujemy
    mięso z patelni i smażymy na
    oliwie cebulę – również na złoto,
    a później pieczarki.
  • 3. W osolonej wodzie z łyżką
    oliwy gotujemy makaron (al
    dente). Podgotowujemy brokuły
    (powinny być jędrne).
  • 4. Na głębokiej patelni mieszamy
    delikatnie wszystkie składniki
    (z pomidorami pokrojonymi
    w ćwiartki) i podsmażamy.
    Przekładamy na półmisek, posypujemy
    serem i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować