Makaron z kurkami

0 (0 ocen)

To jest pyszne :)

Składniki:

  • - około 250 g świeżych kurek;
    - około 100 ml śmietanki 18%;
    - 3 łyżki oliwy z oliwek;
    - 2 łyżki masła;
    - 1 cebula;
    - parmezan;
    - sól;
    - pieprz;
    - natka pietruszki;
    - pół opakowania dowolnego makaronu.

Makaron z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Grzyby oczyść i umyj, większe możesz pokroić. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Dodaj kurki oraz masło i duś przez około 10 minut, delikatnie mieszając. Na końcu wlej śmietanę, posyp pietruszką, dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś jeszcze chwileczkę. Przygotowany makaron polej sosem, posyp parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy