Makaron z kurczakiem pod sosem szpinakowo pleśniowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ulubione danie mojego Męża:)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    1 podwójna pierś z kurczaka
    200g makaronu razowego
    250g mrożonego szpinaku
    150g sera pleśniowego lub gorgonzoli
    200g śmietany 18%
    5 ząbków czosnku
    Sól, pieprz, suszony czosnek

Makaron z kurczakiem pod sosem szpinakowo pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić. Umytą pierś pokroić w kostkę oprószyć przyprawami, usmażyć. Czosnek przecisnąć przez praskę podsmażyć chwilę na łyżce oleju. Dodać rozmrożony szpinak. Smażyć przez 5 minut. Następnie dodać śmietanę i pokruszony ser, mieszać do jego rozpuszczenia, dołożyć kurczaka. Doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy