Makaron z kurczakiem i migdałami

4.5 (158 ocen)

  • 40 min

Danie jest lekkie, delikatne i chrupiące, niebo w gębie :)

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g ulubionego makaronu
    1 pojedynczy filet z kurczaka
    1/2 brokuła
    50 g płatków migdałowych
    1 mały jogurt naturalny (200 ml)
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    pieprz kajeński
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z kurczakiem i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brokuł 1. Makaron ugotować al dente. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo, odcedzić i pokroić w plastry.
  • Kurczak z brokułem i migdałami 2. Filet pokroić, obsypać przyprawami, dodać 2 łyżki oleju, wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki. Migdały uprażyć na suchej patelni. Odsypać na talerz. Kurczaka usmażyć (olej z marynaty wystarczy). Dodać migdały (trochę zostawić do posypania) i pokrojonego brokuła. Podsmażyć razem 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Zdjąć z ognia, wlać jogurt i dokładnie wymieszać. Na talerz wyłożyć makaron i sos, całość posypać płatkami migdałów. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować