Danie idealne na obiad ,kolację czy też na drugie śniadanie do pracy. Szybkie ,sycące ,smaczne zarówno na ciepło ,jak i na zimno. Przepis dostałem od psiapsióły z H04. Z pozdrowieniami dla Agaty ;)
30 min
Składniki:
200 g ulubionego makaronu (u mnie fusilli)
podwójna pierś kurczaka
przyprawa gyros
garść łuskanego słonecznika
kilka suszonych pomidorów z oliwy
zioła prowansalskie (łyżka)
1/2 pęczka szczypiorku
Sos:
łyżka musztardy
łyżka ketchupu
3 łyżki oliwy z pomidorów
20 ml przegotowanej wody
Makaron z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według przepisu (najlepiej al dente).
Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę ,obtaczamy w przyprawie gros i smażymy na oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu ,mieszamy z prażonym słonecznikiem ,pokrojonymi w paski pomidorami ,ziołami prowansalskimi i posiekanym szczypiorkiem.
Sos: Musztardę ,ketchup ,oliwę z pomidorów mieszamy dokładnie z wodą ,dodajemy do makaronu. Wszystko dokładnie łączymy i od razu podajemy.
Komentarze